Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Priv] Gladiatus

3nichilat0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer został usunięty ze względu na prawa autorskie należące do Gameforge. Do tego zerwanie wszystkich umów o hosting. A jak po usunięciu na 1 dzień postawiłem na darmowym to większość tylko narzekała....

Ps. Co do linku do strony to podam jak wrócę do domu be jestem aktualnie w pracy, a muszę wszystko dopiero po wgrywać na serwer.

Opublikowano

Czekamy, link byś podał.

Napisałem przecierz że zostanie wszystko udostępnione w późnych godzinach wieczornych.

Opublikowano

Nie da się zalogować do gry.

Bo funkcja rejestracji jest wyłączona do startu.

Jedynie zalogować mogą się ci co już grali kiedyś.

Spokojnie oczekujcie startu.

Napewno o nim tutaj napisze.

Opublikowano

Mnożnik doświadczenia x1
Mnożnik złota x1
Czas oczekiwania na walke (arena) 15 min / (5 min premium)
Czas oczekiwania na wyprawy 15 min / (5 min premium)

To będzie jak na globalu, czy z czasem zwiększysz szybkość doświadczenia i expa ??

Opublikowano

Ta wszystko razy jeden to moge na global wpaść kupić premke i tak samo będę grał tylko z tym że tam wiem że to nie padnie a tutaj moge sobie główkować kiedy serw padnie

Opublikowano

a restart będzie ?

Kiedy dokładny start ?

Wczoraj miałem mały zapierdol i nie włączyłem rejestracji. Coś dzisiaj wykminie pewnie.

To będzie jak na globalu, czy z czasem zwiększysz szybkość doświadczenia i expa ??

Tylko na początku tak będzie. Później dojdą nowe światy z większym mnożnikiem.

Ta wszystko razy jeden to moge na global wpaść kupić premke i tak samo będę grał tylko z tym że tam wiem że to nie padnie a tutaj moge sobie główkować kiedy serw padnie

Postaram się że nawet jak upadnie to postawie go z backup-u bazy i silnika.

Admin Cienia
Opublikowano

Już dwa dni po starcie i dalej nie można się rejestrować..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Pffff.... Strona i gra już są ale do czasu startu REJESTRACJE JEST WYŁĄCZONA!!!

Ci co grali jeszcze pod starym adresem ultimma.cba.pl to mogą się zalogować do gry.

Proszę o cierpliwość.

Admin Cienia
Opublikowano

Pffff.... Strona i gra już są ale do czasu startu REJESTRACJE JEST WYŁĄCZONA!!!

Ci co grali jeszcze pod starym adresem ultimma.cba.pl to mogą się zalogować do gry.

Proszę o cierpliwość.

To starzy mogą grać a nowi mają czekać? Już samo to zniechęca.

Opublikowano

To starzy mogą grać a nowi mają czekać? Już samo to zniechęca.

Co to da jak nastąpi reset wraz ze startem?

Admin Cienia
Opublikowano

Co to da jak nastąpi reset wraz ze startem?

Zmienia postać rzeczy.

Opublikowano

Nic po prostu zmieniłem nazwę pliku index.php

staram się jak mogę aby jak najszybciej udostępnić grę.

staram się jak mogę aby jak najszybciej udostępnić grę.

Opublikowano

Dobra macie rejestrujcie się jak już doczekać się nie możecie.

Ale proszę bez komentarzy że jest jakiś błąd bo teraz wszystko naprawiam i niedługo podmienię poprawione pliki.

Opublikowano

Pewnie tak ale trzeba kaski uzbierać.

I to dopiero po pełnej optymalizacji kodu bo nie będę niepotrzebnie procesor na serwerze zamulał i ogólnie.

No i rejestracja tylko poprzez zaproszenie. (Nikt niepowołany nie będzie mógł zobaczyć strony/grać [Wiadomo czego Gameforge nie widzi tego nie będzie się czepiać.])]

Opublikowano

Wprawdzie mam wykupiony serwer ale leci tylko jako skrzynka pocztowa i ftp:// dla mnie i nie chce go zamulać.

Pewnie by uciągnął 800 graczy naraz ale nie na takim kodzie jak teraz mam. Bo to kurwa żal mnie samego ściska a optymalizuje teraz na bieżąco wszystkie opcje po kolei.

W tej wersji aktualnej co mam u siebie na local-u to mam:

Strona startowa:

Identyczna jak oryginał.

-/flash

-szybka rejestracja

-szybkie logowanie

-odnośniki do zmiany języka aktualnie mam 1 plik tylko z językiem polskim{ewentualnie dodam angielski i niemiecki}

-odnośnik do innych gier

-ranking graczy(offline[bez logowania]) na poszczególne serwery + karty profilu postaci (eq/statystyki/osiągnięcia/opis postaci)

Gra:

-podgląd/statystyki/osiągnięcia/familia(bez plecaka i doll-a z eq)

-raporty(jak oryginał + zapisywanie ich na serwerze /automatyczna kasacja)

-newsy

-wiadomości z serwera

-ankiety

-panteon(misje/zadania/laski/skarbiec)[wszystko jest i działa] / niema jeszcze tylko misji czasowych

-ranking / wszystko działa (sortowanie/odnośniki)

-gildia(tworzenie/podgląd mapki gildii[niestety nie działa]/budynki/bonusy od budynków/loga/administracja uprawnieniami czł-onków/wiadomość do wszystkich członków/ itp... )

-rekrutacja(wysyłanie maili/osiągnięcia rekrutowanych{plus punkty rekrutacji za ich wykonanie}/kupowanie nagród za punkty rekrutacji)

-Karta profilu gracza po kliknięciu na jego nazwę z rankingu lub raportu zależy.

-notatki gracza

-ustawienia konta(zmiana maila/usuniecie konta/stopka w opisie konta)

-pustelnik(zmiana prowincji[1 dostępna aktualnie ale działa]/zmiana płci/zmiana imienia)

Takie tam moje postępy nad silnikiem aktualnie.

Oczywiście mam już skrypty walk/lokalizacje/lochy/najemnicy/sklepy/rynek/aukcje ale to niezoptymalizowane i jakbym nawet na viawww.c0.pl wrzucił to by 2 osoby nie dały rady coś ugrać.

No i w javascript opcja DRAG & DROP jak w gladiatusie oryginalnym do przeciągania przedmiotów działa idealnie ale niestety problemy z mapowaniem przedmiotów w poszczególnych kratkach(jak przedmiot zajmuje np 2x1 , 3x2 itp) do tego niema synchronizacji zapisu w bazie danych.

Jakoś tworzenie klona mi leci. Ale czas to zajmuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...